Quan la perruqueria es transforma en ART

Quan la perruqueria es transforma en ART

L’art és entès generalment com qualsevol activitat o producte realitzat per l’ésser humà amb una finalitat estètica o comunicativa, mitjançant la qual s’expressen idees, emocions o, en general, una visió del món, mitjançant diversos recursos, com els plàstics, lingüístics, sonors o mixts.

figaro4

 

La perruqueria en el seu vessant més artístic recull i engloba a la perfecció aquests ingredients que defineixen l’art. Sabent que a més l’art és un component de la cultura que reflecteix i transmet idees i valors, inherents a qualsevol cultura humana al llarg de l’espai i el temps. La perruqueria ens ho ensenya a la perfecció.

 

 

El dissabte 5 d’octubre vam tenir l’oportunitat de veure els premis Fígaro a la perruqueria espanyola i vam quedar realment encantades amb les propostes artístiques d’alguns perruquers.figaro

 

 

 

 

La gran creativitat que van desplegar els finalistes en la posada en escena dels seus treballs va ser realment màgica. Vam gaudir de l´estètica en quant a vestuari, en la posada en passarel·la, en els vídeos que acompanyaven les desfilades, en la música i com no en els treballs de perruqueria artística.figaro5

 

 

 

 

 

 

 

Especialment vam gaudir amb Antonio Calvo, guanyador de dos premis Fígaro en col·lecció de avantguarda i el que s’atorga per passarel·la Figaro.calvo

El seu gust i delicadesa per expressar les seves emocions i sentiments ens va atrapar des del primer moment. La seva col·lecció «Arena» inspirada per les ones de sorra de les platges gallegues i les formes en moviment que es creen per l’acció del vent, va ser un viatge inesperat pel mon d´aquest gran artista.

 

També ens va agradar molt la proposta de Lucana&Rodelas en col·lecció masculina.

rodelas2

 

La seva posada en escena a la pasarel·la ens va sembla molt original i divertida ja qué els seus models ens van delectar amb una espècie de combat de ball. Una cosa original i autèntica que ens diu molt d’aquests dos artistes.rodelas&lucanna

 

 

 

El Premi a la Millor Col·lecció Comercial va recaure en el navarrès Marco Pérez Mateo

marcoLa seva proposta titulada «Petit-Suisse» apostava pels cabells amb matisos de color i va ser la millor valorada entre totes les propostes pensades per al nostre dia a dia.

 

Finalment el treball que, encara que no va guanya cap dels premis d’aquesta edició, ens va semblar realment exquisit amb una explosió creativa molt intensa, va ser la proposta de Manuel Mon, finalista com a perruquer de l’any. Amb la seva colecció «Crisálida».mon6

A més la gala va tenir un jurat nacional i internacional ple de professionals de prestigi com Raffel Pagés, Robert Lobetta, Antonio Bellver o Modest Lomba, etc. I uns finalistes amb uns treballs increïbles amb un alt nivell artístic.

mon5

 

 

 

 

En definitiva una nit mágica plena d´art i creativitat.

Si voleu veure la resta de treballs d´altres finalistes i guanyadors dels premis Figaro aquí us deixo el link

http://www.clubfigaro.com/edicion_actual.php/idioma/es/ver/finalistas/#los_premios

Leave a reply